O nama

German Solar

Tvrtka German Solar prepoznati je proizvođač kvalitetne niskoenergetske gradnje i sinonim za kvalitetu stanovanja u svakom pogledu.

Sa svakom German Solar kućom želimo stvoriti ugodan boravak kakav može omogućiti samo prirodna ekološki  i energetski učinkovita drvena gradnja.

Drvo kao građevinski materijal nudi brojne prednosti, zato želimo da je svaka German Solar kuća ambasador zdravog doma, oblikovana po mjeri modernog čovjeka i s neizmjernim poštovanjem prema prirodi.

Kako tehnološki rast i razvoj brzo napreduje, čovjek postaje umoran i željan vraćanju na nekadašnji tradicionalni način življenja.

U želji da ispunimo potrebe suvremenog čovjeka, naša firma je odlučila da vam ponudi pravi izbor modularnih drvenih kuća vama, vašoj porodici prijateljima vrati osjećaj opuštenosti i ugodnosti

Na globalnom tržištu želimo utvrditi svoje mjesto među prepoznatim stvaraocima novih koncepata ekološki energetski štedljive drvene gradnje koju dopunjava dotjeran dizajn.

Vaše zadovoljstvo naš je  podstrek za napredkom i ispunjenjemvaših želja.

Drvene kuće

Drvene kuće vrjednost ovih kuća je mnogo veća u odnosu na tradicionalne kuće. Drvene kuće su čvrste, stabilne, jako otporne i generalno govoreći mogu trajati jako dugo. Postoje mnoge priče da su ovakve kuće preživjele najveće prirodne nepogode od majke prirode. Ovakve kuće su preživjele i veliki uragan 2005, Katrina i Rita. Ovo ne zvuči iznenađujuće Za razliku od tradicionalnih zidova koji su čvrsti i neelastični, drvo je veoma fleksibilno i od punog materijala, pa su otpornije na prirodne nepogode od obićnih kuća. Zato u Japanu i na zapadu gde su česti potresi ovakav način gradnje nalazi učestalu primjenu . Postoje još uvjek dobro držeće drvene kuće u Europi koje imaju i preko 800 godina.

Gradnja

Proizvodimo drvene kuće za stanovanje, vrtne drvene kućice, zimske vrtove, nadstrešnice, pergole i ostale drvene građevine svih veličina.

Arhitektura

Naš tim arhitekata ponudit će kupcima projektiranje drvenih kuća iz našeg proizvodnog programa kako bi ispunili sva njihova očekivanja.

Energetska ušteda

Naše drvene kuće svojim odličnim izoliranim osobinama i materijalima nude optimalno rješenje u potrošnji i uštedi energenata.

Materijali za gradnju

Materijali koje koristimo za gradnju drvenih objekata su najkvalitetniji materijali sa svim atestima tu prvenstveno mislimo na drvenu građu.

Logistika i montaža

Imamo veliku ekipu kvalificiranih montera za montažu objekata iz našeg proizvodnog programa. Također nudimo svojim kupcima logističku uslugu. 

Uradi sam

Proizvodimo vrtne kućice po vlastitoj licenci koja omogućava kupcima da samostalno montiraju vrtne kuće i tako izbjegnu troškove montaže istih.